Skärbrädor

Skärbrädor finns i i flera olika material, form och storlek. Alla med sitt unika användningsområde. Vi rekommenderar att alternera mellan minst tre olika skärbrädor. 
För ej tillagade animaliska livsmedel som fisk, kött och fågel rekommenderar vi en bräda av plast som kan rengöras i diskho eller diskmaskin. För att hacka grönsaker, frukt, tranchering av tilllgad fisk, fågel, kött mm. passar ett stort hackblock av trä.  Fördelen med ett stort hackblock kan arbeta med flera olika ingredienser på samma gång.  En skärbräda, eller hackblock av trä kan även med jämna mellarum slipas för att åter blir som ny. Rätt underhållen håller en skärbräda av trä eöver generationer.
Utöver detta så kan det vara bra att ha en skärbräda avsedd endast för lök eftersom smaken av lök lätt sätter sig i brädan och ger smak till andra livsmedel. 
Att servera på en skärbräda är ett annat användningsområde som ger dukningen ett härligt rustikt utryck.